Víte, co je doplní perfektně upravený steak? Samozřejmě, dokonalá pepřová omáčka! Tak pojďme na to, ať můžete i vy dnes večer ohromit svou rodinu!
Nejlepší pepřová omáčka: Základní recept
Ingredience:
- Smetana na vaření (200 ml)
- Máslo (50g)
- Cibule (1 malá)
- Česnek (2 stroužky)
- Zelený pepř v nálevu (2 lžičky)
- Sůl, pepř mletý
- Konzervovaný zelený pepř nebo pepřová směs (dle chuti)
Postup:
- Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme zelený pepř a krátce podusíme.
- Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka mírně nezhoustne.
Pepřová omáčka s panenkou a ke steaku
Použijte výše uvedený základní recept a podávejte s dobře upravenou panenkou nebo steakem. Pepřová omáčka je dokonalým doplňkem k těmto masům a dodá jim tu správnou chuť.
Pepřová omáčka ze zeleného pepře
Použijte čerstvý zelený pepř místo konzervovaného a postupujte dle základního receptu. Tato varianta je intenzivnější a aromatická.
Pepřová omáčka bez smetany
Chcete-li lehčí variantu, vypusťte smetanu a nahraďte ji hovězím vývarem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, a poté dochuťte.
Pepřová omáčka z nakládaného pepře
Namísto čerstvého nebo konzervovaného pepře můžete použít nakládaný pepř. Dávejte pozor, abyste omáčku nepřesolili, protože nakládaný pepř může být slaný.
Pepřová omáčka z výpeku
Po upravení masa v pánvi v ní zůstane spousta chutných šťáviček a zbytků. Přidejte do pánve trochu vody nebo vývaru, smetanu a pepř. Převařte a máte skvělou omáčku s plnou chutí.
A to je vše, co potřebujete k tomu, abyste vytvořili dokonalou pepřovou omáčku pro vaše milované masíčko. Doufám, že vás moje rady inspirovaly a že vaši blízcí budou nadšení z vašich kulinářských dovedností.
Hodně štěstí v kuchyni,
Vaše Božka