Pepřová omáčka: ke steakům, k panence, smetanová i bez smetany

pepřová omáčka recept

Víte, co je doplní perfektně upravený steak? Samozřejmě, dokonalá pepřová omáčka! Tak pojďme na to, ať můžete i vy dnes večer ohromit svou rodinu!

Nejlepší pepřová omáčka: Základní recept

Ingredience:

  • Smetana na vaření (200 ml)
  • Máslo (50g)
  • Cibule (1 malá)
  • Česnek (2 stroužky)
  • Zelený pepř v nálevu (2 lžičky)
  • Sůl, pepř mletý
  • Konzervovaný zelený pepř nebo pepřová směs (dle chuti)

Postup:

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme zelený pepř a krátce podusíme.
  3. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka mírně nezhoustne.

Pepřová omáčka s panenkou a ke steaku

Použijte výše uvedený základní recept a podávejte s dobře upravenou panenkou nebo steakem. Pepřová omáčka je dokonalým doplňkem k těmto masům a dodá jim tu správnou chuť.

Pepřová omáčka ze zeleného pepře

Použijte čerstvý zelený pepř místo konzervovaného a postupujte dle základního receptu. Tato varianta je intenzivnější a aromatická.

Pepřová omáčka bez smetany

Chcete-li lehčí variantu, vypusťte smetanu a nahraďte ji hovězím vývarem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, a poté dochuťte.

Pepřová omáčka z nakládaného pepře

Namísto čerstvého nebo konzervovaného pepře můžete použít nakládaný pepř. Dávejte pozor, abyste omáčku nepřesolili, protože nakládaný pepř může být slaný.

Pepřová omáčka z výpeku

Po upravení masa v pánvi v ní zůstane spousta chutných šťáviček a zbytků. Přidejte do pánve trochu vody nebo vývaru, smetanu a pepř. Převařte a máte skvělou omáčku s plnou chutí.

A to je vše, co potřebujete k tomu, abyste vytvořili dokonalou pepřovou omáčku pro vaše milované masíčko. Doufám, že vás moje rady inspirovaly a že vaši blízcí budou nadšení z vašich kulinářských dovedností.

Hodně štěstí v kuchyni,
Vaše Božka

Diskuze k článku

Zadejte svůj komentář
Zadejte své jméno