Bůček pečený na česneku, křupavý: Jako ze špičkové restaurace

Jak připravit luxusní, nejkřupavější a prostě neodolatelný pečený bůček? Máme tady několik báječných receptů, tak pojďme do toho, vykouzlit kulinářskou magii přímo v naší kuchyni!

Máme tady hned několik variant, jak si připravit ten nejlepší pečený bůček. Kdopak by odolal té voňavé, křupavé pochoutce? Pojďme na to!

1. Klasický pečený bůček s česnekem

Ingredience:

  • 1 kg bůčku s kůží
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř
  • 1 lžička kmínu

Postup:

  1. Bůček omyjeme, osušíme a naporcujeme.
  2. Osolíme, opepříme, okmíníme a natřeme česnekem.
  3. Vložíme do pekáče, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut, dokud není kůže krásně křupavá.

2. Pomalu pečený bůček přes noc

Ingredience:

  • 1,5 kg bůčku
  • 3 stroužky česneku, nastrouhané
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř
  • 1 lžička rozmarýnu

Postup:

  1. Bůček omyjeme, osušíme a natřeme česnekem, solí, pepřem a rozmarýnem.
  2. Zakryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat.
  3. Ráno vyndáme, necháme chvilku odpočinout a poté pečeme na 120°C asi 10-12 hodin.

3. Luxusní pečený bůček

Ingredience:

  • 1 kg bůčku s kůží
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Sůl, pepř
  • 1 lžička pálivé papriky

Postup:

  1. Bůček omyjeme a osušíme.
  2. Z medu, sójové omáčky, česneku, soli, pepře a papriky vytvoříme marinádu a bůček v ní necháme alespoň hodinu.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud není bůček krásně karamelizovaný a kůže křupavá.

A teď, milí přátelé, už jen stačí vybrat, který recept vás láká nejvíce! Ať už je to klasický, luxusní nebo pomalu pečený bůček, věřte, že s těmito recepty budete hvězdou večera!

Užijte si báječnou chuť a nechte si chutnat! A pamatujte, v kuchyni vládne radost, láska a kreativita, tak se nebojte experimentovat!

Dobrou chuť,
Božka

Diskuze k článku

Zadejte svůj komentář
Zadejte své jméno