Patříte mezi milovníky klasiky a medové perníčky s polevou neodmyslitelně patří ke každým Vánocům nebo Velikonocům? Za ta léta, co je připravujete, už máte ten správný grif, víte, jak na to. Také určitě máte svůj recept na polevu, kterou využíváte. Chcete vyzkoušet něco nového? Líbí se vám barevná poleva na perníčky, kterou chcete vyzkoušet? Staří přidat do vašeho klasického receptu na bílou polevu na perníky kapku či dvě potravinářského barviva a je hotovo! Jaká je ta nejlepší poleva na perníčky?

Bílková poleva na perníčky recept

  • 2 bílky
  • 280g moučkového cukru
  • Šťáva z půlky citronu

Všechny ingredience utřete dohladka, naplňte cukrářský pytlík na zdobení a můžete zdobit.

Cukrová poleva na perníky

  • 1 čerstvý bílek
  • 200g cukru moučka (třikrát prosejte)
  • 1 polévková lžíce šťávy z citronu (přecedit, aby nezůstávala dužina)

Dejte do misky a metličkou šlehejte tak dlouho, dokud poleva není tuhá. Jak to poznáte? Vezměte lžíci a naberte trochu. Pokud z ní nestéká, má správnou konzistenci.

Citronová poleva na perníčky  bez bílku

  • 180 g prosátého cukru moučka
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 1 čajová lžička citronové šťávy

Všechny ingredience dejte do misky a prošlehávejte, dokud poleva úplně neztuhne.

Čokoládová poleva na perníčky

  • 80g ztuženého tuku
  • 80g moučkového cukru
  • 20g kakaa
  • 1 polévková lžíce škrobové moučky
  • 1 polévková lžíce vody

V menším hrnci rozpusťte tuk. Ve vodě rozmíchejte moučkový cukr, kakao a škrobovou moučky. Přidejte k tuku a ponořte do vodní lázně. Neustále promíchávejte, dokud není poleva hladká a krásně hustá. Ihned používejte.

Rumová poleva na perníčky

  • 100g moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 2 polévkové lžíce ruku

Ze všech ingrediencí připravte směs, kterou poté promícháte, vytřete v lesklou a hladkou polevu. Je-li příliš řídká, můžete přidat trochu cukru.

Poleva na perníčky se solamylem

  • 1 bílek
  • 170g moučkového cukru
  • 1 čajová lžička solamylu
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

V misce smíchejte bílek, prosátý moučkový cukr, solamyl a citrónovou šťávu. Ručním mixérem vyšlehejte tuhou a hladkou hmotu. Ihned používejte, protože poleva poměrně brzy začíná tuhnout.