2 teplé večeře, které zvládnete za 15 minut: Smažené nudle a noky

Taky se vám stává, že dorazíte domů a hlad je neuprosný a nečeká? Vy ale preferujete na večeři teplá jídla. Potom potřebujete uvařit rychlou večeři. Máme pro vás inspiraci na 2 recepty, které vám ušetří čas. Navíc si určitě pochutnáte, i když to není zrovna česká klasika.

Rychlé smažené rýžové nudle

Co budete potřebovat:

  • Rýžové nudle
  • Cibule
  • Pórek
  • Čínské zelí
  • Mrkev
  • 2 kusy vajec
  • Sójová omáčka
  • tofu, maso či cokoliv preferujete

Jak postupovat:

Rýžové nudle nechejte v misce s vařící vodou nabobtnat. Mezitím si pórek, čínské zelí, mrkev a cibuli nakrájejte na jemné proužky a dejte na kapce oleje osmažit. Z osmažené zelenině přidejte dvě vejce, pořádně promíchávejte, přidejte nudle, které sceďte a následně vše dochuťte s pomocí sójové omáčky. Můžete přidat smažené tofu nebo kuřecí maso.

Bramborové noky s mozzarellou

Co budete potřebovat:

  • 450g čerstvých bramborových gnocchi
  • 200g zakysané smetany
  • 250g nakrájené mozzarelly
  • Máslo
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá zelenina podle chuti

Jak postupovat:

Bramborové gnocchi dejte do vroucí osolené vody a vařte asi tři minuty. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. Sceďte je, nechejte okapat a následně dejte do pekáčku, který předtím vymažete máslem. Zakysanou smetanu osolte, opepřete a rozšlehejte. Přidejte na gnocchi, nahoru dejte mozzarellu a pečte v rozehřáté troubě dozlatova. Podávejte se zeleninovým salátkem.

Další recepty na rychlé večeře najdete zde. Pokud jste vegetariáni, potěší vás i rychlá večeře bezmassá. 

Diskuze k článku

Zadejte svůj komentář
Zadejte své jméno