Taky se vám stává, že dorazíte domů a hlad je neuprosný a nečeká? Vy ale preferujete na večeři teplá jídla. Potom potřebujete uvařit rychlou večeři. Máme pro vás inspiraci na 2 recepty, které vám ušetří čas. Navíc si určitě pochutnáte, i když to není zrovna česká klasika.
Rychlé smažené rýžové nudle
Co budete potřebovat:
- Rýžové nudle
- Cibule
- Pórek
- Čínské zelí
- Mrkev
- 2 kusy vajec
- Sójová omáčka
- tofu, maso či cokoliv preferujete
Jak postupovat:
Rýžové nudle nechejte v misce s vařící vodou nabobtnat. Mezitím si pórek, čínské zelí, mrkev a cibuli nakrájejte na jemné proužky a dejte na kapce oleje osmažit. Z osmažené zelenině přidejte dvě vejce, pořádně promíchávejte, přidejte nudle, které sceďte a následně vše dochuťte s pomocí sójové omáčky. Můžete přidat smažené tofu nebo kuřecí maso.
Bramborové noky s mozzarellou
Co budete potřebovat:
- 450g čerstvých bramborových gnocchi
- 200g zakysané smetany
- 250g nakrájené mozzarelly
- Máslo
- Sůl, pepř
- Čerstvá zelenina podle chuti
Jak postupovat:
Bramborové gnocchi dejte do vroucí osolené vody a vařte asi tři minuty. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. Sceďte je, nechejte okapat a následně dejte do pekáčku, který předtím vymažete máslem. Zakysanou smetanu osolte, opepřete a rozšlehejte. Přidejte na gnocchi, nahoru dejte mozzarellu a pečte v rozehřáté troubě dozlatova. Podávejte se zeleninovým salátkem.
Další recepty na rychlé večeře najdete zde. Pokud jste vegetariáni, potěší vás i rychlá večeře bezmassá.