Vařená kukuřice: Jak na to, aby chutnala skvěle?

Vařená kukuřice je pokrmem, který někteří milují, jiní o ni nechtějí ani slyšet. Určitě si na ní vzpomenete na poutích, slavnostech a dalších venkovních akcí, kde stojí stánkaři a lákají vás právě na vynikající chuť této žluté pochoutky. Venku si ji dáte s chutí, ale doma je to někdy velký problém. Neumíte jí uvařit tak, jak ve stánku? Někdy je zbytečně tvrdá, i když jí vaříte několik hodin. Jindy zase není vůbec dobrá, protože se hodí spíše pro zvířata. Jak si doma připravit skvělou vařenou kukuřici po které se jen zapráší?

Jak dlouho vařit kukuřici?

Důležité je, aby byla kukuřice ponořená úplně ve vodě, a zároveň musí voda vřít, teprve pak vkládejte jednotlivé klasy kukuřice. Někdo tuto vodu solí, jiný až na talíři, je to podle toho, čemu dáváte přednost. Přikryjte poklicí a vařte. Koupíte-li kukuřici v obchodě, bývá předvařená. Držte se návodu na obalu, pokud není uváděno jinak, Vařte přibližně půl hodiny.

Jak dlouho vařit kukuřici v tlakovém hrnci?

Budete-li vařit kukuřici v tlakovém hrnci, pak hrnce naplňte do jedné třetiny vodou, maximálně do poloviny. Opět můžete osolit jak vodu, tak až poté, co dostanete kukuřici na talíř. Budete-li mít kukuřici předvařenou z obchodu, pak vařte maximálně tři až pět minut, mražená kukuřice bude potřebovat minut deset. Jestliže si přinesete domů kukuřici z pole, pak dobu protáhněte na půl hodiny až hodinu, v závislosti na tvrdosti a zralosti klasů.

Jak dlouho vařit syrovou kukuřici?

Syrovou, respektive z pole nebo klasický klas z obchodů se vaří o dost déle, než kukuřice předvařená. Záleží hodně na tom, v jakém stádiu zralosti bývá. Pokud ji budete mít z pole, obvykle nevíte, zda je lahůdková nebo krmná. Obrňte se proto trpělivostí, někdy se musí vařit ve vodě i přes hodinu, někdy dokonce hodiny dvě. V takové fázi musíte zkoušet, jak jsou jednotlivé klasy měkké.

Jak dlouho vařit kukuřici pro ryby?

 Ryby se na kukuřici chytají velmi dobře, mnozí rybáři dokonce upřednostňují kukuřici. Existují přímo kukuřice pro chytání ryb, ale rybáři využívají klasické krmné, z plechovky i mražené. Krmnou kukuřici můžete dát do mísy s lehce osolenou vodou a nechejte den promáčet. Poté přidejte vodu, ochucovadlo, pokud používáte a přiveďte směs k varu, vypněte a nechte vychladnout. Tento postup opakujte dvakrát až čtyřikrát, dokud není konzistence taková, jakou chcete a potřebujete.

Diskuze k článku

Zadejte svůj komentář
Zadejte své jméno