Pravé americké palačinky: Recept, který je nadýchanější

Přemýšlíte, jakou sladkou snídani nebo odpolední svačinu udělat pro svou rodinu? Vyzkoušet můžete americké palačinky! Určitě jste už viděli nějaký ten americký film nebo seriál. Rodinka se schází u snídaně a na talíři se před nimi objevují malé a krásně nadýchané palačinky. Obvykle si jich na talíř ve filmu nebo seriálu dají hned několik, přidají ovoce, šlehačku nebo tolik oblíbený javorový sirup, který jedí v Americe snad na kila.

Americké palačinky versus české

Naše české palačinky bývají většinou tenké a větších rozměrů. Ty americké jsou zase nadýchané a menších rozměrů. Označují se jako pancakes nebo také jako americké lívance. Skládají se na sebe a i vy si je nyní můžete připravit k snídani nebo jako jedno z jídel na brunch, který je v Americe tolik oblíbený!

Co budete potřebovat:

  • 135g hladké mouky
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice
  • 130ml mléka
  • 1 kus vejce
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • Rozpuštěné máslo
  • Javorový sirup

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív vezměte mouku a přes jemné síto jí prosejte, čímž se stane jemnější. Následně smíchejte v jedné míse spolu s kypřicím práškem, solí a cukrem. Vezměte druhou mísu a do ní dejte mléko a rozpuštěné máslo, krátce prošlehejte. Suchou a mokrou směs spojte v jednu a metličkou vyšlehejte ručně na hladké těsto. Toto těsto nechejte minimálně patnáct minut odstát, nejlepší je nechat jej odpočívat půl hodiny.

Vezměte větší pánev (nebo speciální na americké palačinky) a rozehřejte. Pro lepší smažení jí potřete trochou másla. Naběračkou nalijte těsto doprostřed pánve a lehounce rozprostřete. Smažte, dokud není těsto na povrchu zcela zatuhlé a následně obracečkou obraťte a smažte také z druhé strany. Hotová palačinka by měla být zhruba centimetr silná. Podávejte ještě teplé, naskládané na sebe a polité několika lžícemi rozpuštěného másla a javorovým sirupem.

Diskuze k článku

Zadejte svůj komentář
Zadejte své jméno