Ovoce a zelenina, které mohou pomoci v boji s rakovinou

Každý rok zemře v České republice na rakovinu takřka 27 tisíc lidí, což je velmi smutná a strach nahánějící statistika. Rakovina. Slovo, které nezní v žádném případě pozitivně a pokud je vysloveno v souvislosti se zdravotním stavem, je nutno jí začít okamžitě řešit. Lékaři navrhnou tu správnou léčbu a pomoc. Neznamená to automaticky smrt. Víra, odhodlání, pečlivé dodržování léčby a možná taky pomoc z přírody, to všechno může být nápomocno k léčbě a uzdravení.

Přírodní léčba

Asi všichni jste už četli spoustu článků a zaručených rad, jak odstranit rakovinu z těla. Denní konzumace jablek a rakovina je fuč. Různá smoothie, držení hladovky a podobně. Také jste už četli „zaručené recepty“, které, když budete dodržovat, vypudí rakovinu a vás uzdraví? Lékaři vám samozřejmě potvrdí, že přírodní metody mohou určitě tělu pomoci, dodat mu vitamíny, minerály, antioxidanty a podobně. Nicméně to neznamená, že vás jen tyto přírodní pomocníci vyléčí. Když ale zůstaneme u přírody, tak jaké ovoce a zeleninu konzumovat jako prevenci rakoviny?

Růžičková kapusta

Jde o zeleninu, která má spoustu přínosů pro lidské tělo. Umí tělu pomoci bránit se proti volným radikálům, je nabita vitamínem C. Vyzkoušejte růžičkovou kapustu smaženou, vařenou, na páře a podobně.

Hlávkové zelí

Pomáhá dodávat do těla palivo, které může pomoci k obraně proti určitým druhům rakoviny. Odborníci na výživu doporučují klidně každodenní konzumaci této zeleniny. Přidejte zelí do polévky, salátu nebo jej dokonce můžete využít do smoothie.

Hrozny

Hrozny obsahují velké množství resveratrolu, který má silné protizánětlivé vlastnosti a může zabránit šíření buněk způsobujících rakovinu v lidském těle. Čerstvé hrozny navíc chutnají opravdu dobře. Konzumujte hroznové víno, popřípadě pijte šťávu z nich.

Grapefruity

Obsahují spoustu vitamínu C a dokonce méně cukru, než ostatní citrusové plody. Disponují zásadními živinami, které mohou pomoci zbavit tělo škodlivých karcinogenů. Na snídani si dejte půl grapefruitu, případně si dejte grapefruitový džus. Do těla získáte spoustu energie a zdraví!

Jalapeňos

Obsahují kapsaicin, který napomáhá neutralizovat některé látky, které mohou způsobovat rakovinu. Přidejte jalapeňos do vašeho oblíbeného pokrmu. Má skvělé nutriční výhody, které tělu prospívají.

Kapusta

Obsahuje vitamíny A a C a také vápník. Díky jim bude vaše tělo zdravé a napomáhá odstraňovat volné radikály. Přidejte kapustu do polévky, k těstovinám nebo jako přílohu.

Sladké brambory

Sladké brambory jsou skvělým zdrojem vlákniny a beta-karotenu. Konzumujte sladké brambory, do těla můžete přidat víc než pět tisíc fytochemikálií. Sáhněte po sladkých bramborách, mají lepší chuť a mohou být prospěšné i při léčbě rakoviny.

Vodní meloun

Bohatý na vitamín A a vitamín C. Obsahuje dokonce lykopen a to ve větší míře, než syrová rajčata. Lykopen je antioxidant s ochranným vlivem na lidské buňky, tkáně a orgány. Dále pak přispívá ke snižování rizika výskytu kardiovaskulárních onemocnění, snižování hladiny cholesterolu v krvi a ochraně kůže před negativním vlivem UV záření. Vodní meloun je nejen chutný, ale také může být prospěšný při léčbě rakoviny.

Diskuze k článku

Zadejte svůj komentář
Zadejte své jméno