Mikrovlnná trouba je vybavením snad každé kuchyně a mnohdy ji máte také na chalupě, protože s její pomocí můžete ohřát jídlo. Ti zdatnější v ní umí rozmrazit maso či jiné jídlo nebo dokonce uvařit či upéct. Preferujete spíše klasickou troubu a sporák, ale mikrovlnná trouba je tím rychlým pomocníkem, který vám pomůže ohřát celý oběd, kusy masa, rozmrazit pečivo nebo ohřát knedlíky k nedělnímu obědu? Taková mikrovlnka toho však umí daleko víc. Co například?
Udrží jídlo teplé
Přinesli jste si domů teplé jídlo, ale není zrovna ten správný čas na jeho konzumaci? Rychle začne chladnout, což není úplně žádoucí. Dejte jej do mikrovlnky. Nemusíte jí zapínat, ale prostor, který je uzavřený a vzduchotěsný izoluje jídlo a udrží vaše jídlo teplejší asi hodinu. Nemusíte tak jídlo ohřívat.
Desinfekce
Potřebujete vyčistit špinavou houbičku na nádobí nebo kuchyňské náčiní? Mikrovlnná trouba umí pomoci. Dejte do mísy s octem, zapněte na nevyšší stupeň a nechte minutu. Kuchyňské náčiní, prkénka a podobně můžete vyčistit tak, že použijete ocet nebo citron, dáte do mikrovlnné trouby a hotovo!
Tekutý med
Chcete si dát ke snídani chléb s medem, ale ten je tuhý a na toust nejde pořádně rozetřít? Právě mikrovlnná trouba pomůže. Dejte misku s medem na několik minut do mikrovlnné trouby. Cukry v něm by se měly rozpustit a med můžete používat tak, jak potřebujete.
Vláčný hnědý cukr
Narazili jste na kus tvrdého hnědého cukru? Pak dejte hrudku do misky, přikryjte vlhkou papírovou utěrkou a nechte deset sekund. Cukr bude poté krásně vláčný a můžete jej použít znovu a znovu.
Více pomerančové šťávy
Dejte citrusové ovoce na deset až třicet sekund do mikrovlnky a poté vytáhněte. Nechejte asi minutku odstát a poté můžete rozkrojit a použít ruční odšťavňovač. Získáte mnohem víc šťávy z plodů než běžně.
Krájení cibule bez pláče
Také se vám pravidelně zaplní oči slzami, když se pustíte do krájení cibule? Odřízněte konec cibule, dejte na třicet sekund do mikrovlnné trouby a poté v pořádku nakrájejte. Tento proces vás ochrání od slz při krájení.