E1103 – Invertasa

    • Nebezpečnost: 2
    • Skupina: Enzymy

    Výroba

    Invertasa se získává řízenou fermentací z mikroorganismů Saccharomyces a Candida.

    Využití v jídle

    Invertasu můžeme jít v cukrovinkách, cukru a nejrůznějších sladkých náplních a polevách. Hojně se využívá především díky krémovitosti a celkové jemnosti, které právě sladkým výrobkům dodává.

    Využití v průmyslu

    Činnost enzymu spočívá v převádění cukru na jednodušší cukry, jimiž jsou glukóza a fruktóza. Veškeré využití tedy spočívá v jídle, především pak na poli cukrářství a pekařství.

    Nežádoucí účinky

    Pokud jakýkoliv výrobek či přípravek obsahují enzymy podobné E1103, nesmí se v nich už vyskytovat podle platného zákona žádné patogenní zárodky. Kdyby se tak stalo, hrozilo by riziko infekce vyvolané mikroorganismem Candida. Kromě těchto případů nejsou žádné jiné nežádoucí účinky známy.

    Doplňující informace

    Používání tohoto enzymu je v oblastech pekařství a cukrářství povoleno jak v Evropské unii, tak v USA.

    Diskuze k článku

    Zadejte svůj komentář
    Zadejte své jméno